• Rear-at-Night
  • Title---Front-at-Night
  • Pool-House-Close
  • Pool-House-1
  • Curved-Wall
  • MASTER-BATHROOM---186
  • MASTER-BATHROOM---094
  • Liv-Rm-to-Din-Rm
  • Kitchen
  • Dining
  • Din-Rm-to-Living--Rm
  • Aerial

Brenner Builders was hired in 2008 to reconstruct this mid-century modern, two-bedroom home. Designed by architect Joel Sanders, the home took cues from the original house that was taken down to its foundation to allow for the creation of two complementary pavilions: a main house and a pool house. Landscape architect Dr. Diana Balmori was hired to intertwine the interior and exterior designs of the structures and the relocated pool.

Inside the new, glass entrance, bluestone flooring serves as a visual continuation of the bluestone steps outside. To the right, wooden stairs lead to the lower-level sitting room featuring walnut panels crafted by Brenner Millworks and a stacked bluestone fireplace. Polished concrete flooring mirrors the floating, white ceiling above.

Read More

Bespoke walnut cabinetry and concrete countertops continue the clean modern aesthetics, and an island separates the food preparation space from the adjacent, light-filled dining area. A ribbon of bluestone runs alongside a custom-milled storage cabinet that, like the entire east wall of the house, is canted at 92 degrees, an architectural detail that mimics the batter of exterior stone walls.

Nearby, four floating, concrete steps provide access to the elevated living room, master bedroom and a multi-purpose bathroom with an opaque glass panel separating the guests’ side from the homeowners’ side. Floor-to-ceiling, steel-framed windows serve as the exterior wall with out-swing panels beside the cast-in-place, concrete bathtub allowing for an al fresco bathing experience.

An open hallway leads through the dressing room to the master bedroom beyond. Brenner Millworks created closets, wall panels, and a canted built-in bed frame for this private sanctuary that also boasts a second stacked bluestone fireplace.

A stone and concrete garden path leads from the dining area terrace to the white pool house. The cantilevered, concrete roof was poured onsite along with two structural walls which were later covered in a veneer of canted, stacked bluestone. One stone wall emerges from the shelter, continues independently around the new, free-form pool, with caps widening and lowering until it lays flush with the deck. The two remaining walls are comprised of eight, 600-pound, 14‘ x 5’ steel-framed, glass doors that provide crystal-clear views of the pool, gardens and main house.